Alarmsysteem kopen? AJAX, Jablotron of Texecom alarmsysteem

info@alarmsysteemenschede.nl

Winkelmand

Alarmsysteem informatie?

Meer alarmsysteem informatie vindt u op deze pagina. Hier leggen wij u wat een alarmsysteem doet, waarom iemand deze aan zou schaffen en welke mogelijkheden er zijn met het systeem.

Alarmsysteem Informatie

Er zijn een groot aantal alarmsystemen beschikbaar. Bekende merken en minder bekende merken. Hierdoor is veel verschil in prijs en in mogelijkheden. Vrijwel elke alarmsysteem doet hetzelfde. Als het systeem is ingeschakeld en er dan een detectie plaats vindt dan gaat er een sirene af. Ook is het mogelijk om een melding te laten gaan naar een meldkamer, een melding te ontvangen per sms of pushbericht te krijgen via een app op uw telefoon.

Daarnaast is de laatste jaren het gebruik van een alarmsysteem veranderd. Zo is brandmelding mogelijk maar ook waterdetectie is mogelijk. Hiermee biedt het alarmsysteem niet alleen veiligheid voor buitenaf maar ook van binnen uit bent u beschermd.

Waarom een Alarmsysteem

Naast veiligheid heeft een alarmsysteem ook een preventieve werking. Door een sirene en flitser worden inbrekers afgeschrikt. Met een alarmsysteem is de kans op inbraak beduidend kleiner dan wanneer er geen alarmsysteem is.  Ook heeft een alarmsysteem tegenwoordig meer toepassingen. Denk hierbij aan domotica of het vastleggen van beeldmateriaal via beveiligingscamera’s.

Veel alarmsystemen beschikken over een paniek functie. Dit is voor oudere mensen ideaal, op het moment dat er iets gebeurt dan kan deze functie worden gebruikt. De meldkamer of ingestelde mensen krgijen dan een melding. Kortom, een alarmsysteem zorgt in alle opzichten voor meer veiligheid in en rondom uw woning.

Welke modules zijn er en hoe werken deze?

Er zijn een aantal modules binnen een alarmsysteem. met de centrale Te denken valt aan een magneetcontact, bewegingsmelder (genaamd een PIR) of een glasbreukdetector. Bij magneetcontact is er sprake van een klein magnetisch veld, zodra die verbroken wordt dan wordt dit als detectie gezien. Bij een bewegingsmelder is er sprake van een beweging, dit kan worden gemeten middels temperatuur verschil of door feitelijke beweging. Een glasbreukdetector meet een bepaalde hoogte van geluid, denk hierbij aan de toon (gemeten in decibel) van glas dat kapot gaat.

Doordat de modules communiceren met de centrale is via het bedienpaneel of een web applicatie de status van de onderdelen te zien. Een aantal zaken die te zien zijn; batterij spanning, verbindingsstatus en signaal sterkte.

Wat kan een alarmsysteem nog meer?

Meer alarmsysteem informatie. Een alarmsysteem heeft meer functies dan alleen een signaal geven bij een detectie. Deze hebben bieden ook mogelijkheden voor domotica producten. Hierbij valt te denken aan een slimmer stekker, muur switch of een relay. Hiermee zijn lampen te schakelen of is een hek te openen op het moment dat u voor de deur staat. Er is een mogelijkheid om bijvoorbeeld ook lampen te schakelen als het alarmsysteem wordt ingeschakeld of wordt uitgeschakeld.

De ontwikkeling van domotica producten neemt toe. Er worden steeds meer producten ontwikkeld met de nieuwste techniek. Hiermee is het alarmsysteem meer dan alleen een beveiligingssysteem. Deze zorgt voor meer woongenot, beveiliging van uw woning zowel van binnen als buiten.

Alarmsysteem met doormelding, kan dat?

Een alarmsysteem kan een zinvolle aanvulling zijn op maatregelen die u al heeft genomen. Soms is het een eis van de verzekeringsmaatschappij vanwege een hoger risico, bijvoorbeeld bij een hoge inboedelwaarde of bijzondere bezittingen.

De aanwezigheid van een alarmsysteem, bijvoorbeeld kenbaar gemaakt door een sticker op het raam, schrikt inbrekers vaak af. Kiest u voor een systeem met doormelding van een alarm naar een Particuliere Alarmcentrale (PAC), kies dan voor een gecertificeerde PAC. Die voldoen aan strenge eisen op het gebied van organisatie, betrouwbaarheid en kwaliteit. De politie reageert alleen op meldingen van inbraken en pogingen die worden doorgegeven door een Particuliere Alarmcentrale of als door een sleutelhouder is vastgesteld dat er daadwerkelijk is ingebroken.

Heeft u vragen en-/ of opmerkingen dan vernemen wij deze graag.
U kunt hiervoor contact met ons opnemen via het contactmulier of per email via info@alarmsysteemenschede.nl

alarmsysteem

Meer alarmsysteem informatie? AJAX Alarmsysteem kopen? Of meer informatie over beveiligingscamera’s? Kijkt dan ook op de website van 123alarmsysteem.nl

Loading...

Alarmsysteem kopen? Ontvang binnen 5 minuten een

scherpe offerte in uw mailbox.

 

Door het invullen van de configurator krijgt u binnen 5 minuten een email met daarin een reele

indicatie van een betrouwbaar alarmsysteem. Binnen 24 uur neemt een installateur bij u in de

buurt contact op om de offerte te bespreken en eventueel een afspraak te maken.